21.11.2016 10:02

Van Hanegem: "Fijne techniek van Bergkamp"

Willem van Hanegem was afgelopen weekend onder de indruk van Kasper Dolberg. De negentienjarige spits van Ajax maakte een hattrick tegen NEC Nijmegen (5-0). Voor rust lagen de treffers van de Deen al in het doel.

"Ik heb het hier aan het begin van het seizoen al geschreven, nadat ik hem bij Ajax had zien invallen, maar inmiddels weet iedereen het: Kasper Dolberg wordt een grote speler. Zijn loopje ziet er elegant en ontspannen uit, want het kost hem geen moeite. En hij is snel. Voetballen kan hij ook. Hoe je hem de bal ook geeft, hij kan er wat mee", schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

"Je kunt hem de diepte in sturen of in de combinatie gebruiken. Het maakt hem niet uit. Hij heeft een goed gevoel voor waar de bal komt en is heel beweeglijk. Daarbij is hij een goede kopper en scoren gaat hem ook gemakkelijk af. Hij heeft de fijne techniek van Dennis Bergkamp, maar ik vermoed dat hij nog rapper is."

"De echte topper herken je als de speler zelf weet wat hij moet doen, of hij diep moet gaan of juist in de bal moet komen", gaat Van Hanegem verder. "Een topper heeft oogt voor zijn omgeving op het veld. Die heeft over het vervolg van zijn actie al nagedacht. Je zult Dolberg dus nooit tegen iemand zien aanlopen. Hij weet precies waar hij is en wat de beste optie is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner