21.11.2016 12:30

Speler van de Week: Kasper Dolberg

Eén speler stak er dit weekend met kop en schouders bovenuit. Met een beoordeling van een 8.0 is Kasper Dolberg onze Speler van de Week. De rustige Deen stal zondag de show met een hattrick tegen NEC Nijmegen.

Gretigheid
Dolberg is een spits die je maar weinig ziet op de Nederlandse velden. Hij heeft de gretigheid van een jonge hond, maar straalt tegelijkertijd de rust uit van een geroutineerde speler. Dat terwijl de Deen nog maar negentien jaar is. Dolberg is in korte tijd uitgegroeid tot een ware publiekslieveling. Ondanks de komst van Chelsea-huurling Bertrand Traoré staat hij zijn mannetje en krijgt hij de voorkeur in de spits. Dolberg is een multifunctionele speler die zowel in de bal komt als in de diepte gezocht kan worden door zijn teamgenoten.

Hattrick
NEC Nijmegen zal niet zo blij zijn geweest met de kennismaking met de Deens international. Dolberg wist in een tijdsbestek van een kleine twintig minuten drie keer te scoren. Zijn eerste treffer jaagde de voorhoedespeler kiezelhard in het doel. Daarna wist hij op aangegeven van Davy Klaassen ook zijn tweede van de middag binnen te schuiven. Met zijn hoofd voltooide Dolberg zijn hattrick. Bij een voorzet van Daley Sinkgraven kroop de spits slim voor zijn tegenstander, waarna doelman Joris Delle wederom moest vissen.

 

 

Transferwaarde
Technisch directeur Marc Overmars zal de ontwikkeling van Dolberg met grote tevredenheid volgen. Op dit moment is de jonge aanvaller al enkele miljoenen waard en dat zal alleen nog maar stijgen nu de vergelijkingen met onder anderen Dennis Bergkamp worden gemaakt. Gelukkig voor Ajax heeft Dolberg te kennen gegeven zich voorlopig te willen ontwikkelen in Amsterdam. Aan Overmars de taak om de komende transferperiodes belangstellende clubs op afstand te houden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner