22.11.2016 20:51

Ajax U19 overwintert in de Youth League

Ajax U19 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de Youth League. Ajax wist ook de tweede ontmoeting met PAOK Saloniki te winnen. In Amsterdam werd het 2-1, Kaj Sierhuis was met twee doelpunten de gevierde man.

Na de 0-2 uitoverwinning in Saloniki, had Ajax enige speling ingebouwd. De wedstrijd moest echter nog wel gespeeld worden en wel zonder Franco Antonucci en Deyovaisio Zeefuik. Antonucci had nog te veel last van een enkelblessure, terwijl Zeefuik eerder deze week al met Jong Ajax had gespeeld en dus rust kreeg van trainer Aron Winter. Met Navajo Bakboord en Mees de Wit als vervangers was de eerste dreiging van de wedstrijd voor het bezoekende PAOK Saloniki. Binnen een minuut na de aftrap was het Alexandros Gkargkalatzidis die in vrije positie moest scoren, maar de Griek schoot de bal van dichtbij op de lat. Ajax moest tien minuten later weer opletten, toen Nikolas Mattheou een schot kon lossen in de zestien. Ajax-doelman Jeffrey de Lange stond echter goed opgesteld en kon het schot in de korte hoek keren.

Ajax kreeg ook de nodige kansen in de eerste helft. Justin Kluivert, die voor deze wedstrijd niet op de flanken begon, maar achter spits Kaj Sierhuis, was het brein van bijna elke Amsterdamse aanval. Kluivert bracht de bal in 22ste minuut goed voor, waarna Mees de Wit de bal bij de tweede paal moest inschieten, maar hij raakte de paal. Dani de Wit kreeg ook de nodige kansen, wanneer telkens Kluivert de ballen voor het doel slingerde. Dani de Wit kon zijn kopballen echter niet tussen de palen krijgen. Ajax had in de eerste helft het meeste balbezit en creëerde meer voor het doel van PAOK-doelman Jorgo Muco, maar beide ploegen gingen met een 0-0 tussenstand rusten.

De tweede helft begon minder explosief dan de eerste. PAOK wisselde binnen het eerste kwartier van de tweede helft driemaal en bracht wat aanvallende spelers in het veld. Eén van die invallers, Antonis Stathopoulos, kreeg een enorme kans, maar wist doelman De Lange niet te passeren in de zestien. Ajax liet zich wat terugzakken en liet het initiatief aan de Grieken. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Ajax een strafschop mee. Danilho Doekhi werd door Stergios Dodontsakis in de zestien naar beneden getrokken. Sierhuis faalde niet van elf meter en schoot onberispelijk binnen.

Nog geen drie minuten daarna gooide Sierhuis het duel op slot. Invaller Zian Flemming leverde een goede voorzet af, die kundig door Sierhuis in de hoek werd geknikt. Vlak voor tijd maakte Konstantinos Dimitriou de eretreffer voor PAOK. Ajax kwam verder niet meer in gevaar. Ajax U19 wint dus de tweede ontmoeting met PAOK Saloniki met 2-1.

Door: Thomas Mulder