23.11.2016 22:38

Barcelona groepswinnaar na zege op Celtic

FC Barcelona is na vijf duels zeker van de eerste plaats in Groep C. De Catalanen wonnen met 0-2 van Celtic, terwijl Manchester City niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach. Het gat tussen de Spaanse en Engelse club bedraagt met nog één duel te gaan vier punten.

Lionel Messi opende halverwege de eerste helft de score op Celtic Park. Op aangeven van Neymar maakte de kleine Argentijn de 0-1. De sterspeler van de Catalanen was ook na rust trefzeker. Vanaf de strafschopstip maakte Messi alweer zijn negende Champions League-doelpunt van het seizoen. De aanvaller had slechts vier wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen.

Manchester City maakte nog een kans om groepswinnaar te worden, maar slaagde er niet in om Borussia Mönchengladbach te verslaan. Raffael zette namens de Duitsers de 1-0 op het scorebord, David Silva maakte vlak voor rust de gelijkmaker. Beide teams eindigden de wedstrijd met tien spelers: Lars Stindl en Fernandinho kregen in de tweede helft beiden twee keer geel. Manchester City is net als FC Barcelona zeker van overwintering in de Champions League.