24.11.2016 11:48

'Bad Boy' Barton traint mee bij oude club

Joey Barton gaat zijn conditie op peil houden bij Burnley. De 34-jarige middenvelder verliet afgelopen zomer Burnley voor Rangers FC, maar zijn periode in Schotland liep uit op een catastrofe.

Barton werd eerder deze maand op straat gezet vanwege gokpraktijken en tevens omdat hij betrokken raakte in een opstootje met ploeggenoot Andy Halliday. De Engelsman kwam daardoor tot slechts acht officiële wedstrijden in het shirt van Rangers, daarin wist hij niet te scoren. Mogelijk keert Barton op korte termijn terug bij zijn oude club Burnley.

De middenvelder was vorig seizoen één van de sterkhouders bij Burnley. Met Barton in de gelederen werd Burnley kampioen van de Championship, waardoor promotie naar de Premier League werd afgedwongen. De routinier keert nu terug bij Burnley, maar vooralsnog krijgt de middenvelder geen contract voorgeschoteld. "Hij gaat zijn conditie op peil houden, maar niet bij het eerste elftal", aldus Burnley-trainer Sean Dyche tegenover Sky Sports. Een terugkeer van Barton sluit Dyche niet helemaal uit. "Wat er in de toekomst gaat gebeuren, dat is afwachten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner