24.11.2016 22:34

Bosz: "Ik vond Westermann geweldig spelen"

Heiko Westermann (l.) gaat het kopduel aan met Zeca (r.). (24-11-2016)
Heiko Westermann (l.) gaat het kopduel aan met Zeca (r.). (24-11-2016)

Heiko Westermann speelde met Ajax negentig minuten mee in het gewonnen duel met Panathinaikos (2-0). Peter Bosz merkte op dat de Duitse verdediger kritiek kreeg na het duel, maar was het daar absoluut niet mee eens.

"Ik vond Westermann geweldig spelen", meende de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. "Hij speelde werkelijk geweldig. Hij won al zijn kopduels, alle duels in de lucht heeft hij gewonnen. Hij zat constant goed in de dekking. Weet je, er zijn een heleboel mensen in dit land die elkaar napraten. Dan is het heel makkelijk om er jongens uit te pikken die ze geweldig vinden, maar ook jongens die ze niet geweldig vinden. Ik weiger daar aan mee te doen."

In de eerste helft kregen de Grieken een grote kans, welke ontstond na een fout van de Duitse centrale verdediger. "Ik zit naar het totaalplaatje te kijken. Goed is goed, slecht is slecht. Maar ik vond hem vandaag uitstekend spelen. Natuurlijk kan je er altijd momenten uithalen, maar dat is niet waar ik een speler op afreken. Ik kijk naar de totale wedstrijd."

Door de overwinning tegen Panathinaikos is Ajax verzekerd van groepswinst in Poule A.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner