25.11.2016 14:05

Ajax mist mogelijk Ziyech tegen Heerenveen

Het is nog onzeker of Ajax het aankomende weekend een beroep kan doen op Hakim Ziyech. De technisch begaafde middenvelder is deze week ziek geweest en mist daardoor zondag mogelijk het uitduel met sc Heerenveen.

Ziyech moest donderdag vanwege ziekte ook al het Europa League-duel met Panathinaikos aan zich voorbij laten gaan. "Hakim is goed ziek geweest en is behoorlijk wat kilo's afgevallen. Morgen (zaterdag, red.) kijken we of hij fit genoeg is voor de wedstrijd", vertelt Bosz vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het belangrijke duel in Friesland. Heerenveen is op de traditionele top drie na de best presterende club van de Eredivisie en staat met 23 punten op de vierde plaats.

Bosz kan tegen de Friezen waarschijnlijk wel gewoon beschikken over Jaïro Riedewald, die eveneens het duel met de Griekse club aan zich voorbij moest laten gaan. De middenvelder, die dit seizoen zijn basisplaats verloor, had last van een knieblessure. "De training van vrijdag ging goed en zaterdag traint hij waarschijnlijk weer volledig met de groep mee", aldus Bosz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner