26.11.2016 16:42

Bannink baalt: "We hebben het zelf verkloot"

Alexander Bannink (l.) stoomt op namens De Graafschap in het duel met RKC Waalwijk. (25-11-2016)
Alexander Bannink (l.) stoomt op namens De Graafschap in het duel met RKC Waalwijk. (25-11-2016)

De misère bij De Graafschap houdt nog steeds aan. De Doetinchemmers gingen vrijdagavond met 2-1 onderuit tegen RKC Waalwijk en leden alweer de negende nederlaag van het seizoen. De ploeg van trainer Jan Vreman is inmiddels afgezakt naar een vijftiende plaats in de Jupiler League.

De Graafschap kwam in het Mandemakers Stadion nog wel op voorsprong door een doelpunt van Elvio van Overbeek. "Maar vervolgens verkloten we het zelf weer", verzuchtte aanvaller Alexander Bannink tegenover De Gelderlander. Na 34 minuten stond het alweer 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. "We gaven de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Maar ik blijf erbij: we creëren vooral te weinig."

Trainer Jan Vreman deelt de mening van Bannink. De Graafschap oogde in het duel met de Waalwijkers vooral in aanvallend opzicht onmachtig. "We kwamen nog snel op 0-1, maar daarna hadden we de voorsprong moeten uitbouwen", vertelde Vreman. "Maar in plaats daarvan gaven we de tegendoelpunten veel te makkelijk weg. We moeten meer afdwingen. Tegen RKC hebben we te weinig kansen gecreëerd."

De Graafschap stelt dit seizoen zwaar teleur in de Jupiler League. Waar meestrijden om het kampioenschap werd verwacht, staat de ploeg van Vreman momenteel op een vijftiende plaats. De Doetinchemmers wonnen dit seizoen pas vier keer. "Ik kan er van alles over zeggen, maar het was weer een schande. We hebben veel te weinig afgedwongen", foeterde Bannink. "Er zit te weinig pit in ons spel. Er moet echt iets veranderen. Hoe we dat gaan bewerkstelligen? Ik heb nu even geen idee, maar het begint met strijd en beleving."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner