27.11.2016 20:46

Bosz in de wolken met zijn brede selectie

Peter Bosz probeert vanaf de zijlijn zijn Ajax aanwijzingen te geven in De Kuip tegen Feyenoord. (23-10-2016)
Peter Bosz probeert vanaf de zijlijn zijn Ajax aanwijzingen te geven in De Kuip tegen Feyenoord. (23-10-2016)

Ajax houdt door goede resultaten in de laatste maanden uitzicht op de eerste plek in de Eredivisie en Peter Bosz beseft dat hij met zijn club goede papieren heeft om de nummer één van Nederland te worden. Zijn brede selectie is een onderdeel van die onderbouwing.

De Amsterdammers wisten zondagmiddag opnieuw in te lopen op Feyenoord, zelf won het met 0-1 bij sc Heerenveen, Feyenoord verspeelde punten tegen FC Utrecht. De aartsrivalen gaan nu gezamenlijk aan kop, alhoewel de Rotterdammers een beter doelsaldo hebben. In Friesland was invaller Donny van de Beek belangrijk bij de enige treffer. Het talent zat op de bank, maar kon door Bosz gebracht worden voor de niet geheel fitte Hakim Ziyech.

"Het kan achteraf bepalend zijn voor het kampioenschap. Met Donny en veel andere jongens die nu op de bank zitten, hebben we veel jongens die het verschil kunnen maken", stelt Bosz in gesprek met de NOS. "Het is al een mooi seizoen langzamerhand. We lopen weken, misschien wel al maanden goed te voetballen. De resultaten zijn uitstekend. We zitten in een goede fase." Ajax is nu dus gedeeld koploper en is daarnaast al zeker van Europees voetbal na de winterstop.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner