27.11.2016 22:56

AS Roma houdt het spannend in de Serie A

Via een benauwde zege heeft AS Roma de druk op koploper Juventus gelegd in Italië. De Romeinen wonnen met 3-2 van Pescara, dat in de slotfase nog angstvallig dicht bij een resultaat kwam in het Olimpico. Goals van Edin Džeko en Diego Perotti waren echter voldoende voor de winst.

Džeko steek dit seizoen in bloedvorm en de spits scoorde binnen tien minuten zijn elfde en twaalfde competitietreffer. Het leek een makkelijke avond te worden voor de nummer twee uit de Serie A, maar Ledian Memushaj (foto) deed na een uur spelen wat terug. Perotti zorgde vanaf de stip voor weer wat rust in de hoofdstad van Italië, maar nadat Gianluca Caprari een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakte, werd het nog even spannend voor AS Roma.

De ploeg, met Kevin Strootman negentig minuten binnen de lijnen en invaller Thomas Vermaelen, hield stand. Hierdoor blijft AS Roma op de tweede plek staan, alhoewel het in punten gelijk staat met AC Milan. Koploper Juventus ging in speelronde veertien onderuit tegen Genoa, waardoor de regerend landskampioen een voorsprong van nog maar vier punten heeft op AS Roma en AC Milan. Lazio Roma en Atalanta volgen op vijf punten, waardoor het ongekend spannend is in de Serie A.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner