30.11.2016 21:19

Jordy Clasie (r.) viert zijn eerste treffer in dienst van Southampton. De middenvelder zette daarmee zijn club op voorsprong in het Emirates tegen Arsenal. (30-11-2016)

Jordy Clasie, voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord en Excelsior, is het League Cup-duel op bezoek bij Arsenal goed begonnen. Zojuist zette hij Southampton op een 0-1 voorsprong met een bekeken schot van buiten de zestien.

De thuisploeg is het duel begonnen zonder sterspelers Alexis Sánchez, Olivier Giroud en Mesut Özil. Ook doelman Čech krijgt rust van Arsène Wenger in de kwartfinale van de League Cup. Wenger staat er om bekend om veel basisspelers rust te geven in de strijd om de League Cup.

Het gaf Jordy Clasie de mogelijkheid om zijn eerste treffer in dienst van Southampton te maken. De middenvelder, die in de zomer van 2015 overkwam van Feyenoord, ondervindt hevige concurrentie op het middenveld van Southampton en is daarom niet altijd zeker van een basisplaats. In anderhalf seizoen kwam de 17-voudig international tot 35 optredens voor Soton.

Hieronder zie je hoe Jordy Clasie zijn eerste doelpunt maakt in dienst van Southampton: