02.12.2016 11:01

Sterling blij met coach: "Zegt iets over hem"

Raheem Sterling is positief gestemd over het aanblijven van Gareth Southgate als bondscoach van de Engelse nationale ploeg. De rappe aanvaller van Manchester City is daarnaast content met zijn eigen ontwikkeling.

Southgate werd na het gedwongen vertrek van Sam Allardyce aanvankelijk aangesteld als interim-bondscoach van The Three Lions, maar won tijdens zijn eerste vier wedstrijden het vertrouwen van de Engelse voetbalbond (FA) én Sterling. "Ik ben erg blij dat hij de baan heeft gekregen", aldus Sterling tegenover Sky Sports.

Tegen Spanje speelde een attractief spelend Engeland onlangs met 2-2 gelijk. "Bij ons team heeft hij meteen voor goed voetbal gezorgd. Dat duel zegt iets over Gareth. Veel teams zouden gokken op de counter, maar hij wilde dat we aanvallend zouden spelen."

Onder nieuwbakken Man City-coach Pep Guardiola draait Sterling overigens een alleraardigst seizoen. "De omgeving is goed en ik probeer echt mezelf te blijven en niet met randzaken bezig te zijn. Ik geniet van het voetbal. Ik wil een speler zijn die het team elke week helpt en niet af en toe", stelt een ambitieuze Sterling.

Zaterdag (13.00 uur) staat voor de dribbelaar direct een mooi duel op het programma om City te helpen. Chelsea komt immers op bezoek. "Tot nu toe hebben we nog weinig ons echte spel laten zien. We willen ons meten met teams als Chelsea, dus dit wordt een belangrijke ontmoeting voor ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner