02.12.2016 22:32

Toppers verliezen, beloften slaan hun slag

Justin Kluivert maakt een dolletje met het publiek in Leeuwarden, nadat hij uit de rebound van zijn eigen gemiste penalty zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakt. (02-12-2016)

In een knotsgekke Jupiler League-speelronde profiteren de beloftenploegen in de top van de competitie van Limburgs puntenverlies. Titelkandidaten VVV-Venlo en MVV verloren, alhoewel de eerstgenoemde ploeg wel bovenaan blijft staan in de competitie.

De Noord-Limburgers leken al vroeg in het duel met SC Telstar op rozen te zitten, nadat doelman Wesley Zonneveld al vroeg met een rode kaart naar de kant moest. Na zeventien minuten botste hij met VVV-aanvaller Vito van Crooy, maar de goalie mocht al vroeg douchen. Vlak voor rust profiteerde VVV-Venlo pas, via Johnathan Opoku, maar Crescendo van Berkel dompelde de koploper zeven minuten voor tijd in rouw.

In Zuid-Limburg kon men profiteren van puntenverlies bij VVV-Venlo, maar MVV wist tijdens een uitstapje naar Brabant niet te winnen op bezoek bij RKC Waalwijk. Johan Voskamp en Moussa Sanoh bepaalden in de tweede helft de eindstand: 2-0. Hierdoor is het verschil tussen MVV en VVV-Venlo gegroeid naar twee punten.

Jong Ajax en Jong PSV wisten wel te winnen, waardoor de Amsterdammers de nieuwe nummer twee van de Jupiler League zijn. Tegen SC Cambuur moesten de beloften diep gaan, zeker nadat Jergé Hoefdraad na een uur spelen voor de 1-0 zorgde, maar Jong Ajax toonde ruggengraat en kwam via Frenkie de Jong en Pelle Clement op voorsprong, waarna Justin Kluivert, inderdaad zoon van, zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakte. Hij ging achter een zelf verkregen penalty staan, miste, maar schoot de rebound alsnog binnen. Jong PSV had geen kind aan Achilles'29, op De Herdgang werd het 4-0.