03.12.2016 10:25

Hard optreden Feyenoord voor cruciaal duel

Steven Berghuis (r.) moet haast maken tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe, want Mehmet Topal (l.) zit hem op de hielen. (29-09-2016)
Steven Berghuis (r.) moet haast maken tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe, want Mehmet Topal (l.) zit hem op de hielen. (29-09-2016)

Feyenoord krijgt één kans op overwintering in de Europa League, maar dan moet het in de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe stunten. Veel fans willen daarbij zijn, waardoor de zwarthandel toeneemt. De Rotterdamse club waarschuwt haar fans alvast.

De huidige koploper van de Eredivisie heeft een 2-0 overwinning op Fenerbahçe nodig om door te stoten naar de knock-outfase van de Europa League, aangezien de clubs dan op doelsaldo gelijk staan. In dat geval wordt er gekeken naar het onderlinge resultaat, waarbij Feyenoord aan het langste eind trekt bij een overwinning met twee doelpunten verschil.

De kaarten voor het thuisduel met de Turken is dan ook zeer populair, zeker gezien de grote Turkse gemeenschap die Rotterdam herbergt. Het is echter niet de bedoeling dat gekochte kaarten met winst worden verkocht, zo meldt Feyenoord. "We benadrukken dat het niet is toegestaan om eerder gekochte passe-partouts voor de Europese thuisduels buiten de privésfeer om en voor commerciële doeleinden door te verkopen", stelt Feyenoord op de clubwebsite.

Passe-partouts kunnen voor het Europese avontuur van een club worden gekocht en zijn geldig voor de drie groepswedstrijden die Feyenoord in eigen huis afwerkt. "Feyenoord raadt supporters met een wedstrijdkaart voor de laatste thuiswedstrijd in de Europa League ten zeerste af om deze door te verkopen. Een overtreding kan leiden tot het verval van de geldigheid van de betreffende kaart en een landelijk stadionverbod van achttien maanden inclusief een boete van 450 euro."

Feyenoord en Fenerbahçe staan donderdagavond tegenover elkaar in De Kuip.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner