03.12.2016 11:58

Ajax bevestigt oefenduels Excelsior en Leipzig

Tijdens het trainingskamp in de winterstop treft Ajax zoals verwacht twee tegenstanders op één dag. Op 7 januari zijn Excelsior en RB Leipzig de tegenstanders van Ajax, dat het trainingskamp in Portugal een dag later afsluit. Dit bevestigen de Amsterdammers op de clubwebsite.

Het gerucht van het oefenduel met de huidige koploper in de Bundesliga hing al een tijdje in de lucht en is nu dus bevestigd. RB Leipzig werd in 2009 opgericht met financiële ondersteuning van Red Bull, maar omdat clubnamen niet overeen mogen komen met sponsors, is de officiële naam van de club RasenBallsport Leipzig. 

RB Leipzig promoveerde vorig seizoen naar het hoogste voetbalniveau van Duitsland en is na twaalf wedstrijden nog steeds koploper. Als het zaterdag wint of gelijk speelt tegen Schalke 04, troeft de ploeg zelfs Bayern München af in de competitie. De Amsterdammers treffen dus een tegenstander van formaat in Portugal.

Excelsior is momenteel de nummer dertien van de Eredivisie, maar toen Ajax dit seizoen tegenover de Kralingers stond, had de ploeg aardig wat moeite met Excelsior. Via Hakim Ziyech werd het slechts 1-0, alhoewel Lasse Schöne nog een penalty miste. De oefenwedstrijden in de winterstop staan 7 januari op de agenda, Ajax – Excelsior begint om 13.30 uur Nederlandse tijd, Ajax – RB Leipzig wordt om 16.30 uur afgetrapt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner