03.12.2016 16:21

Dijkhuizen haalt opgelucht adem na zege NAC

Marinus Dijkhuizen maant zijn spelers tot kalmte in de wedstrijd tussen NAC Breda en Almere City FC. (28-11-2016)
Marinus Dijkhuizen maant zijn spelers tot kalmte in de wedstrijd tussen NAC Breda en Almere City FC. (28-11-2016)

Marinus Dijkhuizen lag afgelopen week zwaar onder vuur in Breda en omstreken. De trainer van NAC werd hevig bekritiseerd vanwege de tegenvallende sportieve resultaten, maar won vrijdagavond met 3-1 van Almere City FC.

Door de thuisoverwinning zijn de gemoederen voorlopig weer even bedaard in Breda. De drie punten geven Dijkhuizen weer wat lucht en vooral ook rust. "Vanaf half zeven in de ochtend tot aan tien uur in de avond ben ik eigenlijk met NAC bezig", laat Dijkhuizen weten aan Omroep Brabant. "Het slurpt me aan alle kanten op. Ik stop er alles in en dat is zwaar. Dat is niet erg, want daar heb ik zelf voor gekozen. Maar het maakt het fysieke en mentaal zwaar. Zo'n overwinning kon ik dan ook wel gebruiken."

De oefenmeester hoopt dat de overwinning op Almere City FC de ommekeer betekent voor zijn ploeg, maar vindt niet dat hij het lek nu al boven heeft. "Dat zou te opportunistisch en te makkelijk zijn", vertelt Dijkhuizen. "Ik hoop het wel natuurlijk. Het geeft wel een 'boost' en vertrouwen aan de ploeg. Maar het is niet zo dat we nu alles even gaan winnen, al kan het natuurlijk wel. Het geeft in ieder geval een heel goed gevoel." NAC staat na zeventien wedstrijden op een achtste plaats in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner