03.12.2016 17:33

Dortmund in galavoorstelling langs Gladbach

Borussia Dortmund heeft met speels gemak de stap richting de subtop van Duitsland gezet. In een mooie wedstrijd, met veel vermaak van de thuisploeg, werd Borussia Mönchengladbach met 4-1 opzij gezet. Marco Reus en Pierre-Emerick Aubameyang waren de grote mannen aan de zijde van Borussia Dortmund.

De thuisploeg kwam echter wel op achterstand in het Signal Iduna Park, Raffael was na zes minuten trefzeker. Binnen het kwartier stelde Borussia Dortmund echter orde op zaken, Aubameyang maakte op aangeven van Reus de gelijkmaker na zeven minuten, na een kwartier spelen kopte Łukasz Piszczek de eerste voorsprong van de middag tegen de touwen.

In de tweede helft ging Borussia Dortmund verder, Reus leverde twee assists. Ousmane Dembélé maakte er 3-1 van, Aubameyang had het slotakkoord in handen, hij maakte met de 4-1 alweer zijn vijftiende doelpunt van het Bundesliga-seizoen. Daarmee houdt hij voorlopig Anthony Modeste (12, 1. FC Köln) en Robert Lewandowski (9, Bayern München) voor zich op de topscorerslijst.