03.12.2016 22:10

El Ghazi staat voor rentree bij A-selectie Ajax

Anwar El Ghazi dolt de gehele defensie va ADO. Doelman Ernestas Šetkus doet een uiterste poging om de Ajacied af te stoppen. (16-10-2016)
Anwar El Ghazi dolt de gehele defensie va ADO. Doelman Ernestas Šetkus doet een uiterste poging om de Ajacied af te stoppen. (16-10-2016)

Ruim een maand na zijn laatste officiële optreden bij het eerste elftal van Ajax keert Anwar El Ghazi terug in de wedstrijdselectie van de Amsterdamse formatie. El Ghazi werd in de maand november teruggezet naar Jong Ajax. Hij zou zich hebben misdragen op de training van Ajax en werd daarvoor gestraft.

In de Jupiler League maakte El Ghazi indruk, hij scoorde vier keer in vier wedstrijden, terwijl de gretigheid bij de rechtsbuiten ook weer aanwezig was. Peter Bosz en El Ghazi praatten het met elkaar uit, waarna de trainer hem terug bij de groep haalde. De rechtspoot is zodoende opgenomen in de wedstrijdselectie voor het thuisduel met FC Groningen.

De terugkeer van El Ghazi komt als geroepen voor Ajax en Bosz, aangezien Bertrand Traoré met een bovenbeenblessure moet afhaken voor de komende wedstrijd. Traoré is dit seizoen de vaste rechtsbuiten, maar kan nu dus niet in actie komen. Vaclav Černý is de andere rechtsbuiten bij de spelersgroep die FC Groningen ontvangt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner