03.12.2016 22:54

Juventus herstelt zich met zege op Atalanta

Juventus heeft zich goed hersteld van de 3-1 nederlaag bij Genoa vorige week. In eigen huis was de koploper van de Serie A met 3-1 veel te sterk voor Atalanta dat het dit seizoen goed doet en vijfde stond. Juve is met de zege uitgelopen naar 36 punten, zeven meer dan AS Roma en AC Milan die beide zondag pas in actie komen.

Na een kwartier spelen kwam de ploeg van coach Massimiliano Allegri op voorsprong door Alex Sandro die een lange aanval succesvol afrondde. Vier minuten later was het opnieuw raak. Daniele Rugani kopte een corner van Miralem Pjanic hard langs Atalanta-doelman Marco Sportiello. Mario Mandzukic zorgde met de 3-0 in de 64e minuut voor de beslissing. De Zwitser Remo Freuler redde met een fraaie volley de eer voor de bezoekers uit Bergamo.

Juventus neemt het woensdag in de Champions League op tegen Dinamo Zagreb. De Italianen zijn al zeker van de volgende ronde.