04.12.2016 14:01

Bosz: "De bank is wel een dingetje voor Faber"

Trainer Peter Bosz ziet vanaf de zijlijn toe hoe zijn Ajax het doet tegen Excelsior. (29-10-2016)
Trainer Peter Bosz ziet vanaf de zijlijn toe hoe zijn Ajax het doet tegen Excelsior. (29-10-2016)

Peter Bosz meent dat FC Groningen, zondagmiddag om 16.45u de tegenstander van de Amsterdammers, een brede selectie heeft en verwacht een pittig duel. Kijkende naar de bankzitters van de ploeg van Ernest Faber, trekt hij de vergelijking met zijn eigen ploeg.

"We zitten naar onze bank te kijken, maar ik heb de bank van Groningen gezien, dat is wel een dingetje voor Faber hoor", meende de oefenmeester op de website van Ajax. "Daar zitten bijvoorbeeld Hedwiges Maduro en Tom Hiariej. Er zitten allemaal spelers die normaal in de Eredivisie gewoon spelen. Als je kijkt naar de potentie die op de bank zit, dan hebben ze gewoon een uitstekende selectie."

De Trots van het Noorden bekleedt momenteel met zestien punten de elfde plaats op de ranglijst, maar kan bij winst stijgen naar plek acht. Bosz verwacht dat FC Groningen dit middels de counter-tactiek zal proberen. "In het begin van het seizoen wilden ze ook dominant voetbal spelen, maar de resultaten bleven achter. Na de wedstrijd tegen NEC zijn ze op de omschakeling en compacter gaan spelen. Met die veranderde manier van spelen zijn ze heel effectief geworden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner