04.12.2016 20:20

Bosz: "Ik heb geen sprankelend Ajax gezien"

De goede reeks van Ajax blijft ook na de thuiswedstrijd met FC Groningen (2-0) aanhouden. De Amsterdammers wonnen in eigen huis, maar heel overtuigend was het niet. Trainer Peter Bosz was vooral te spreken over het resultaat.

"Dit was niet het Ajax dat ik graag wil zien. In de tweede helft hadden we wel iets meer grip, maar ik heb geen sprankelend Ajax gezien. We hebben terecht gewonnen, maar ik had liever een gemakkelijkere middag gehad", aldus Bosz op de persconferentie na afloop van het duel.

Het belangrijkste vond Bosz dat Ajax opnieuw een zege kon bijschrijven. De ploeg is in goede vorm en ook een mindere wedstrijd werd in winst omgezet. "Je speelt nooit 34 wedstrijden goed, er zitten mindere tussen. Als je die wint, kun je tevreden zijn."

De wedstrijd tegen Groningen betekende ook de terugkeer van Anwar El Ghazi. De buitenspeler maakte een gretige indruk en wilde ook meteen een strafschop opeisen. "Dat was een beetje too much. We hebben een lijstje die we volgen. Het was niet nodig dat hij hem wilde nemen. Het tekent misschien zijn gretigheid."

Gretig was El Ghazi zeker bij zijn invalbeurt. Bosz was zeer te spreken over het optreden van de banneling. "Hij vroeg niet alleen de bal in de voet, we wilden juist ook de ruimte achter de achterhoede benutten. Dat is prima gelukt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner