04.12.2016 20:57

Faber: "Aantal goede mogelijkheden gehad"

FC Groningen-trainer Ernest Faber geeft zijn ploeg aanwijzingen tegen Ajax. (04-12-2016)
FC Groningen-trainer Ernest Faber geeft zijn ploeg aanwijzingen tegen Ajax. (04-12-2016)

FC Groningen ging zondagmiddag onderuit op bezoek bij Ajax (2-0). De Groningers kregen een aantal goede mogelijkheden op een positief resultaat en trainer Ernest Faber vond zijn ploeg dan ook niet kansloos.

"We hebben toch een aantal goede mogelijkheden gehad en als je die al tegen Ajax krijgt, moet je net zo effectief zijn als vorige week tegen PEC Zwolle (0-4, red.). Dan maak je aanspraak op een beter resultaat. Doe je dat niet, dan zie je dat je tegen dit soort ploegen de deksel op de neus krijgt", aldus Faber in gesprek met FOX Sports.

Het eerste doelpunt van de middag viel al na negen minuten. Davinson Sánchez kopte raak uit een hoekschop. "Dit soort wedstrijden worden op details beslist. Laat het voor de verdedigers een mooi leermoment zijn. Als je zelf niet kunt koppen, moet je zorgen dat de tegenstander ook niet kan koppen."

Door die snelle tegentreffer moest Groningen op zoek naar de gelijkmaker. Daardoor ging de ploeg hoger druk zetten. "In het begin van het seizoen ging dat niet zo goed, maar daar willen we wel naar toe. Vanuit een iets compactere speelwijze proberen we toch meer druk te zetten op de tegenstander."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner