05.12.2016 14:17

Weidenfeller hoopt op nieuw contract bij BVB

De 36-jarige Roman Weidenfeller hoopt dat hij ook aankomend seizoen onder contract staat bij Borussia Dortmund. De Duitse sluitpost was jarenlang eerste doelman van Borussia Dortmund, maar fungeert nu als stand-in van Roman Bürki.

Bürki liep onlangs een gebroken middenhandsbeentje op en is maanden uitgeschakeld, waardoor Weidenfeller terug is gekeerd onder de lat bij Borussia Dortmund. De goalie heeft een aflopende verbintenis bij de Duitse topclub, maar hoopt ook aankomend seizoen speler van Borussia Dortmund te zijn. De 36-jarige sluitpost denkt nog niet aan stoppen.

"Ik ben nog steeds gek op mijn werk", vertelt de doelman aan het Duitse Kicker. "Er is voor mij nog geen reden om mijn carrière te beëindigen." Weidenfeller begon zijn carrière bij 1. FC Kaiserslautern, maar verruilde in de zomer van 2002 1. FC Kaiserslautern voor Borussia Dortmund. Weidenfeller staat inmiddels op 349 wedstrijden in de Bundesliga en kan zaterdag tegen 1. FC Köln zijn 350e wedstrijden in de Bundesliga spelen. Midweeks speelt Borussia Dortmund nog in de Champions League tegen Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner