05.12.2016 15:48

Rode kaart Zonneveld kwijtgescholden

Wesley Zonneveld moet het veld met rood verlaten tijdens het competitieduel VVV-Venlo - SC Telstar (02-12-2016).

De rode kaart van SC Telstar-doelman Wesley Zonneveld is kwijtgescholden. De sluitpost werd vrijdagavond tijdens het competitieduel met VVV-Venlo (1-1) met een rode kaart van het veld gestuurd.

Scheidsrechter Ingmar Oostrom stuurde Zonneveld vrijdagavond al na zeventien minuten van het veld. De doelman speelde de man, maar desondanks zag scheidsrechter Oostrom een overtreding van de goalie. Met Boy de Jong onder de lat wist Telstar uiteindelijk een punt uit het vuur te slepen bij titelkandidaat VVV. De Limburgers kwamen voor rust via Johnathan Opoku op voorsprong, maar Crescendo van Berkel zorgde zeven minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Zonneveld leek het competitieduel met FC Dordrecht te moeten missen, maar de Nederlandse voetbalbond heeft de rode kaart van de doelman geseponeerd. Telstar is na zeventien competitiewedstrijden met twintig punten terug te vinden op de veertiende plaats in de Jupiler League.