05.12.2016 19:16

ADO wil United Vansen tot betalen dwingen

Het spel tussen ADO Den Haag en het bedrijf van eigenaar Hui Wang wordt harder. De club staat aan de rand van de afgrond omdat United Vansen maar niet met beloofd geld over de brug komt, er wordt nu grof geschut ingezet.

Wethouder Tom de Bruijn, die onder andere financiën in zijn portefeuille heeft, laat weten dat ADO Den Haag inmiddels beslag heeft laten leggen op de aandelen van het Chinese bedrijf. "Op deze manier wil ADO afdwingen dat United Vansen haar openstaande vordering van circa 2,5 miljoen euro alsnog voldoet", vertelde De Bruijn aan de gemeenteraad.

Het is een volgende stap om eigenaar Wang tot betalen te dwingen. De Chinese zakenman kwam midden 2014 aan de macht door grootaandeelhouder te worden, maar sindsdien kwam Wang financiële afspraken niet of veel te laat na. De KNVB greep vorig seizoen al in door ADO Den Haag tijdelijk terug te zetten in de financiële categorieën, toen kwam Wang alsnog over de brug met enkele miljoenen.

Ook dit seizoen houdt de malaise aan. De nood is dusdanig groot, dat ADO Den Haag besloten heeft via de rechter alsnog een betaling af te dwingen. Daarnaast wordt er een plan opgezet om Wang als grootaandeelhouder af te zetten wegens wanbeleid. In dat geval komen de aandelen weer op de markt, diverse zakenmannen uit Den Haag staan klaar om toe te slaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner