05.12.2016 19:42

Boulahrouz begint snel aan trainerscursus

Ibrahim Afellay (l.) en Khalid Boulahrouz (r.) tijdens een uitstapje met het Nederlands elftal. (27-10-2012)
Ibrahim Afellay (l.) en Khalid Boulahrouz (r.) tijdens een uitstapje met het Nederlands elftal. (27-10-2012)

Khalid Boulahrouz wil het liefst zo snel mogelijk aan de slag als trainer. De oud-voetballer, die in de zomer van 2015 definitief stopte met voetballen, moet diverse diploma's halen omdat hij niet voldoende interlands speelde in zijn carrière.

In het televisieprogramma Peptalk van Ziggo Sport vertelt Boulahrouz over zijn ambitie. "Ik ben aan het kijken of ik me na de winterstop kan inschrijven voor een trainerscursus." In zijn actieve voetbalcarrière bleef de mandekker steken op 36 interlands, waardoor hij de norm van de Nederlandse voetbalbond niet haalt om niet te hoeven blokken voor bepaalde diploma's.  

"Ik vind het niet erg, ik wil een bepaald fundament hebben als trainer, ik wil alle onderdelen doorlopen." Boulahrouz speelde slechts vier seizoenen in Nederland, hij kwam in de Eredivisie uit voor RKC Waalwijk en Feyenoord. Daarnaast maakte hij minuten in dienst van Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VfB Stuttgart, Sporting CP en Brøndby IF. In totaal speelde de oud-verdediger net geen driehonderd duels in zijn carrière. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner