05.12.2016 20:14

Rentree Leonardo dichtbij na geslaagde cursus

Een rentree van Leonardo op de Nederlandse velden is een stuk aannemelijker geworden nadat de Braziliaan is geslaagd voor een inburgeringscursus. De oud-voetballer van Feyenoord, NAC Breda en Ajax gaat mogelijk spelen voor FC Eindhoven.

De Jupiler League-club laat de aanvaller al langer meetrainen, maar kan Leonardo vanwege regelgeving niet betalen momenteel. De linkspoot beschikt alleen nog over de Braziliaanse nationaliteit en komt dus van buiten de Europese Unie. In dat geval moet Leonardo een minimaal salaris verdienen, wat FC Eindhoven simpelweg niet kan ophoesten. 

Leonardo volgde de cursus in Brazilië, het is nu de bedoeling dat de aanvaller terugkeert naar Nederland. Omdat het dossier van Leonardo na een succesvolle cursus aangevuld wordt, kan hij een Nederlands paspoort aanvragen. In dat geval gaat FC Eindhoven met de voetballer aan tafel om hem een contract aan te bieden.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Leonardo na de winterstop zijn officiële rentree kan maken op de Nederlandse velden. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in Australië voor de Newcastle United Jets, dat was in april van dit jaar. Leonardo kwam nog nooit uit in de Jupiler League, hij speelde 165 duels in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner