05.12.2016 21:59

Koeman is Bolasie lang kwijt met knieblessure

Yannick Bolasie komt voorlopig niet meer in actie voor het Everton van Ronald Koeman. De behendige aanvaller, die dit seizoen geen enkel competitieduel miste, heeft schade opgelopen aan zijn kruisband en moet onder het mes. Dit meldt Everton via de officiële kanalen.

Bolasie viel dit weekend geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Manchester United, twintig minuten voor tijd moest de Afrikaan naar de kant. Na onderzoek blijkt dat de voorste kruisband van Bolasie is beschadigd en dat een operatie nodig is om de schade te herstellen. Everton laat niet weten hoe lang de revalidatieperiode duurt, maar bij een kruisbandblessure is het niet meer dan normaal dat een speler langer uit de roulatie ligt.

De linksbuiten speelde de eerste competitiewedstrijd nog voor Crystal Palace, daarna nam Everton hem over voor een bedrag rond de dertig miljoen euro. Het is niet bekend of Everton in de winterse transferperiode de markt op gaat om een vervanger te halen voor Bolasie. De club staat momenteel achtste in de Premier League en is zeven punten verwijderd van de plekken voor Europees voetbal.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner