05.12.2016 22:20

Pijnvrije Mertesacker terug na jaarwisseling

Met de prestaties van Laurent Koscielny en Shkodran Mustafi is Per Mertesacker makkelijk vergeten, maar de Duitse mandekker van Arsenal is op de weg terug na een slepende knieblessure. De boomlange Duitser verwacht in 2017 zijn rentree te maken.

"Momenteel ben ik nu in staat om pijnvrij te rennen. Als dat eindelijk lukt na een lange periode van herstel, dan ben je meteen gelukkig", spreekt Mertesacker op een liefdadigheidsevenement. Mertesacker was de afgelopen vier seizoenen een dragende kracht in Londen, maar liep in de voorbereiding op het huidige seizoen een zware knieblessure op. De centrumverdediger moest geopereerd worden, maar keert dus spoedig terug.

"Ik hoop dat ik mijn rentree kan maken bij het team en dat ik volgend jaar weer beschikbaar ben, dat is mijn goede voornemen. Ik wil weer terug op dat veld staan met de bal aan m'n voet." Mertesacker beschikt bij Arsenal over een aflopend contract en kreeg er in zijn afwezigheid een nieuwe concurrent bij in de vorm van landgenoot Mustafi.

De 32-jarige verdediger speelde vorig seizoen zijn vijfhonderdste wedstrijd in zijn carrière.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner