06.12.2016 09:30

Toornstra: "Het is zeker niet onmogelijk"

Jens Toornstra draagt de aanvoerdersband tijdens het bekerduel Feyenoord - Excelsior (26-10-2016).
Jens Toornstra draagt de aanvoerdersband tijdens het bekerduel Feyenoord - Excelsior (26-10-2016).

Feyenoord moet donderdagavond met twee doelpunten verschil winnen van Fenerbahçe om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Jens Toornstra weet dat het lastig gaat worden, maar denkt dat het mogelijk is.

"Dat is geen makkelijke opdracht", aldus de rechtsbuiten annex aanvallende middenvelder tegenover NUsport. "Maar het is zeker niet onmogelijk, zeker thuis. We hebben in De Kuip de laatste jaren aangetoond dat we grote clubs kunnen verslaan. Dat moet nu weer gebeuren. Ik heb er vertrouwen in."

Toornstra is bovendien van mening dat Feyenoord geen last zal hebben van een dubbelprogramma in de strijd om de titel. "We houden dit nu al bijna een half seizoen vol. Waarom zou dat na de winter niet kunnen? Ik heb geen zin om iets te laten liggen."

Toornstra weet dat het de afgelopen weken niet lekker liep bij Feyenoord en is daarom blij met de 6-1 overwinning op Sparta Rotterdam. "Dat was het juiste antwoord, nadat Ajax de laatste weken dichterbij kwam. Of wij daarom snakten naar de winterstop? Nee, ik lees de krant en heb dat de laatste weken ook wel gehoord, maar zo heb ik het niet ervaren. Het was allemaal niet overtuigend, dat klopt. Maar echt slecht was het niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner