06.12.2016 10:16

Xhaka moet wennen aan Arsenal en Engeland

Granit Xhaka heeft balbezit tijdens het competitieduel Arsenal - AFC Bournemouth (27-11-2016).
Granit Xhaka heeft balbezit tijdens het competitieduel Arsenal - AFC Bournemouth (27-11-2016).

Granit Xhaka vertrok afgelopen zomer van Borussia Mönchengladbach naar Arsenal, maar de Zwitserse middenvelder heeft nog geen vaste basisplaats weten te veroveren bij The Gunners.

Xhaka heeft tijd nodig om zich aan te passen aan Arsenal en Engeland. "Volgens mij is het vrij normaal, wanneer je naar een nieuwe club en een nieuw land vertrekt, dat je tijd nodig hebt om je aan te passen", vertelt de middenvelder aan Sky Sports. "Je moet wennen aan de taal, de filosofie van de club, het team en de coach."

Desondanks is Xhaka blij dat hij de overstap van Borussia Mönchengladbach naar Arsenal heeft gemaakt. "Ik voel me comfortabel bij Arsenal en ik weet dat ik de potentie heb om hier te slagen", vervolgt de Zwitser zijn verhaal. Xhaka weet wat hem te doen staat. "In de voetballerij moet je je blijven ontwikkelen."

De 24-jarige Zwitser begon zijn carrière bij FC Basel en verruilde in de zomer van 2012 FC Basel voor Borussia Mönchengladbach, ook in Duitsland had Xhaka tijd nodig om een vaste waarde te worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner