06.12.2016 15:22

Welke groepen zijn nog spannend in de CL?

De groepsfase van de Champions League loopt dinsdag en woensdag op zijn eind. In sommige groepen is het nog spannend, terwijl in andere groepen al bekend is wie door is naar de volgende ronde. In dit overzicht zijn alle scenario's op een rijtje gezet.

Groep A
In deze groep zijn Paris Saint-Germain en Arsenal al zeker van deelname aan de volgende ronde. Beide teams staan op elf punten. Arsenal moet winnen en hopen dat PSG punten laat liggen. Anders eindigen de Fransen op basis van het onderlinge resultaat eerste. FC Basel en PFC Ludogorets Razgrad wachten allebei met twee punten nog op een overwinning. Zij bepalen wie door mag naar de groepsfase van de Europa League. Bij een nederlaag van beide ploegen gaat Basel door.

Groep B
Ook in deze groep staan de nummers een en twee op hetzelfde aantal punten. Napoli en Benfica hebben acht punten. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van Napoli, maar beide teams moeten in de laatste speelronde tegen elkaar. Ze kunnen zich geen puntenverlies veroorloven omdat Besiktas slechts een punt minder heeft en tegen het inmiddels uitgespeelde Dinamo Kiev moet.

Groep C
FC Barcelona en Manchester City hoeven zich geen enkele zorgen te maken. Barcelona is verzekerd van de koppositie en Man City is op basis van het onderlinge resultaat niet meer te achterhalen door Borussia Mönchengladbach. Ook de Duitsers weten al zeker dat ze verdergaan in de groepsfase van de Europa League, omdat het onderlinge resultaat met Celtic in het voordeel van Gladbach is.

Groep D
In de groep van PSV is wel duidelijk wie deze groepsfase het beste was. Atlético Madrid won vooralsnog al zijn wedstrijden en gaat met vijftien punten ruimschoots aan kop. Met negen punten is Bayern München ook zeker van de tweede plek. PSV thuis moet winnen van FK Rostov om de derde plek over te nemen van die ploeg. De achterstand bedraagt namelijk drie punten. PSV verloor viermaal en speelde eerder gelijk tegen Rostov.

Groep E
Ook in deze groep is het al duidelijk welke twee ploegen naar de volgende ronde gaan. AS Monaco gaat als koploper naar de knock-outfase en Bayer Leverkusen als nummer twee. Tottenham Hotspur is uitgeschakeld voor de bovenste plekken omdat het in de vorige speelronde van Monaco verloor. Het heeft een punt voorsprong op CSKA Moskou en vecht dus nog voor een plek in de groepsfase van de Europa League. Beide teams spelen tegen elkaar, waarbij Tottenham thuis speelt.

Groep F
Borussia Dortmund en Real Madrid mogen in een onderling duel gaan uitmaken wie als nummer één naar de volgende ronde gaat. Dortmund heeft op bezoek in Spanje voldoende aan een gelijkspel. Sporting CP heeft op zijn beurt genoeg aan een gelijkspel bij Legia Warschau om zich zeker te stellen van de derde plek in de groep.

Groep G
Leicester City gaat als ongeslagen debutant aan kop in deze groep van de Champions League. Het kan ook niet meer achterhaald worden door nummer twee FC Porto. De Portugezen hebben met acht punten slechts twee punten meer dan nummer drie FC Kopenhagen en kan zich geen misstap veroorloven. Club Brugge staat troosteloos onderaan met nul punten.

Groep H
Sevilla en Olympique Lyon zorgen voor een spannende afsluiting in deze groep. Sevilla heeft een punt minder dan koploper Juventus en drie meer dan Lyon. Ze moeten echter tegen elkaar in de laatste speelronde. Lyon moet in het thuisduel met meer dan één doelpunt verschil winnen om als nummer twee door te gaan naar de volgende ronde. Dinamo Zagreb speelt met nul punten geen enkele rol van betekenis in deze groep.

>>Bekijk op deze pagina alle overzichten van de Champions League

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner