06.12.2016 13:40

Southgate laat assistent per direct vertrekken

Met een definitieve aanstelling als bondscoach van Engeland op zak, gaat Gareth Southgate zijn eigen staf samenstellen. De 46-jarige Southgate nam dinsdag afscheid van Sammy Lee, clubicoon van Liverpool. Lee (57) keerde in de zomer terug bij de nationale ploeg als assistent van Sam Allardyce, maar diens opvolger Southgate heeft hem niet langer nodig.

Lee werkte eerder bij de 'Three Lions' als assistent van Sven-Göran Eriksson. Als rechterhand van Allardyce kreeg de tweevoudig winnaar van de Europa Cup 1 weer een prominente rol bij het Engelse elftal, maar Allardyce werd al na één wedstrijd ontslagen vanwege zijn rol in een corruptieschandaal. Lee kreeg vervolgens te maken met Southgate als nieuwe bondscoach.

"Sammy heeft me geholpen om het schip weer recht te trekken, daar ben ik hem erg dankbaar voor", zei Southgate, die vorige week voor vier jaar werd aangesteld. "Voor mij is het echter belangrijk om mijn eigen staf samen te stellen en Sammy respecteert dat." Mogelijk komt Steven Gerrard de staf versterken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner