06.12.2016 13:40

Hughes lovend over Afellay: "Hij laat zich zien"

Ibrahim Afellay kan binnenkort zijn rentree maken als speler van Stoke City. De middenvelder stond door een slepende knieblessure lang aan de kant, maar is inmiddels zo goed als hersteld. Manager Mark Hughes is onder de indruk van Afellay.

De dertigjarige Afellay heeft sinds april van dit jaar geen wedstrijd meer gespeeld voor de Engelse club. De middenvelder raakte in die maand zwaar geblesseerd aan zijn knie en heeft de afgelopen tijd moeten revalideren. Stoke-manager Hughes ziet dat Afellay momenteel grote stappen maakt op het trainingsveld en een rentree van de oud-PSV'er lijkt steeds dichterbij te komen.

"Hij heeft het zeer goed gedaan op de training. Hij is echt scherp en laat zich weer zien als Ibi. Daar gaat het om", laat Hughes weten aan The Sentinel. "Hij beweegt weer zoals we hem kennen. De zorgen over zijn blessure zijn achter de rug. Dat is fantastisch." Het is aan Afellay zelf om te bepalen wanneer hij fit genoeg is om weer minuten te maken in de hoofdmacht van Stoke. "In het verleden is hij soms te snel weer begonnen. Dat heeft hem geen goed gedaan. Hij weet hoe het werkt. Dus als hij terug is, dan is hij ook definitief terug."

"Hij weet wat goed voor hem is als speler en als persoon. Je kent je eigen lichaam beter dan wie dan ook en daarom weet je ook wanneer je er klaar voor bent", vervolgde Hughes. Afellay zou vrijdag misschien in actie komen voor het beloftenelftal van Stoke City, maar dat ging uiteindelijk niet door. "Het was nog wat te vroeg. Maar we hopen zeker dat hij voor Kerst een wedstrijdje gaat spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner