06.12.2016 13:55

Schöne voelt zich nog geen controleur bij Ajax

Lasse Schöne vervult de laatste weken een belangrijke rol bij Ajax. Onder Peter Bosz wordt de Deen opgesteld als controlerende middenvelder. Schöne moet naar eigen zeggen nog wennen aan zijn nieuwe rol, maar is wel tevreden over zijn spel.

"Als nummer 10 of als rechtsbuiten wilde ik duels ontlopen", vertelt Schöne in aan Het Parool. "Je bent bezig met balbezit, veel minder met wat er moet gebeuren bij balverlies. In mijn huidige rol moet ik die duels soms juist opzoeken. En ik moet zeggen, ik vind dat steeds leuker worden: om ballen af te pakken. Het is een kwestie van goed kijken naar wat er om je heen gebeurt en veel praten met elkaar. Een voetbalwedstrijd verloopt vaak volgens bepaalde patronen. Die ga je herkennen. Tien jaar geleden had ik niet gekund wat ik nu doe."

Schöne ziet zichzelf echter niet als een verdedigende middenvelder. Hij wil vooral veel aan de bal komen en de creatieve oplossing in het veld vinden. De Deen ziet het niet zitten om alleen bezig zijn met het onderscheppen van counters en tackelen. "Ik ben geen mannetjesputter die in zijn eentje alle counters verijdelt. Ik wil ook veel aan de bal komen, oplossingen bedenken om een aanval op te zetten, de vrije man zoeken en vooruit spelen. Ik heb nog steeds liever dat de tegenstander achter mij aanloopt dan andersom", aldus de 30-jarige Ajacied. Schöne speelde dit seizoen mee in tien competitiewedstrijden. De Deen was daarin goed voor twee doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner