06.12.2016 15:09

Verbeek over Feyenoord: "Voel geen rancune"

Gertjan Verbeek is druk bezig met het aanmoedigen van zijn spelers bij VfL Bochum. (04-12-2016)
Gertjan Verbeek is druk bezig met het aanmoedigen van zijn spelers bij VfL Bochum. (04-12-2016)

Gertjan Verbeek was in het verleden kortstondig trainer van Feyenoord, maar werd al na een half jaar ontslagen. De oefenmeester staat wel open voor een toekomstige rentree als coach van de Rotterdammers.

Verbeek maakte voor aanvang het seizoen 2008/2009 de overstap van sc Heerenveen naar Feyenoord, maar had weinig succes bij de Stadionclub. Na amper zes maanden in dienst te zijn geweest, werd de oefenmeester op straat gezet door de clubleiding. De toenmalige spelersgroep van Feyenoord had 'unaniem' het vertrouwen in Verbeek opgezegd.

Tegenwoordig is Verbeek in de Tweede Bundesliga werkzaam bij VfL Bochum. De trainer droomt stiekem van een rentree bij Feyenoord. "De kans is niet groot, maar er zijn meerdere trainers geweest die zijn teruggekomen. Ik zou het wel heel mooi vinden", vertelt Verbeek aan Voetbal Inside. "Revanche nemen, ja, tuurlijk. Ik kwam binnen op het moment dat de tekenen niet zo gunstig waren. Jammer dat het zo gelopen is, maar ik heb er geen spijt van. Ik heb veel geleerd. Feyenoord is nog steeds een fantastisch mooie club en ik voel geen rancune."

Verbeek heeft nog een contract tot de zomer van 2018 bij Bochum, maar denkt al wel na over zijn sportieve toekomst. Hij hoopt zijn carrière als trainer in Nederland af te kunnen sluiten. "Op dit moment heeft Duitsland mijn voorkeur, maar ik sluit niet uit dat ik binnen afzienbare tijd weer bij een Nederlandse club aan de slag ga. Ik denk wel dat ik mijn carrière in Nederland afsluit." 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner