06.12.2016 16:12

Van Schaik: "Wij laten zien hoe het wel moet"

Frans van Seumeren (l.) zit tijdens Ajax-FC Utrecht naast algemeen directeur Wilco van Schaik. (02-10-2016)
Frans van Seumeren (l.) zit tijdens Ajax-FC Utrecht naast algemeen directeur Wilco van Schaik. (02-10-2016)

Bij ADO Den Haag houdt de bestuurlijke onrust over grootaandeelhouder Hui Wang alsmaar aan. Ook FC Utrecht is volledig in handen van één eigenaar, maar volgens algemeen directeur Wilco van Schaik levert dat nooit problemen op.

FC Utrecht is sinds 2008 in handen van Frans van Seumeren. Volgens Van Schaik is Van Seumeren zeer betrokken bij de club. "Normaal gesproken is dat onwenselijk, een club met één eigenaar. Maar als je het voorwerk goed geregeld hebt, dus de governance vast ligt, zijn er altijd afspraken waarop je kunt terug vallen. Wij laten in de praktijk zien hoe het kan en hoe het moet", vertelt Van Schaik dinsdag in de Volkskrant.

"Frans is geen meter van zijn oorspronkelijke pad afgeweken. Hij is elke euro nagekomen en hij heeft nooit openlijk over zijn verliezen gezeurd", vervolgt de bestuurder van FC Utrecht. "Elke club in een acute noodsituatie moet contact opnemen met Frans of mij. Onze lessen zijn goud waard, ook hoe je als club een maatschappelijke rol kunt spelen in de regio. En dan kan Frans tegelijk vertellen hoeveel plezier hij er aan beleeft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner