09.12.2016 15:02

Update: Schorsing Strootman ingetrokken

Kevin Strootman ontbreekt bij de komende twee toppers van AS Roma tegen AC Milan en Juventus. De Nederlandse middenvelder is door de Italiaanse voetbalbond voor twee duels geschorst wegens onsportief gedrag in de stadsderby bij Lazio.

Strootman was aanvankelijk de gevierde man bij Roma afgelopen zondag. De Nederlander scoorde de openingstreffer. Vervolgens provoceerde hij door met water naar de tegenstanders te gooien. Reservespeler Danilo Cataldi van Lazio greep Strootman vervolgens van achteren vast waarbij de Nederlander naar de grond ging. Cataldi mocht met rood vertrekken. Strootman kreeg voor het incident een gele kaart.

De Italiaanse tuchtcommissie heeft de beslissing van de scheidsrechter overruled op basis van de tv-beelden. Strootman is nu alsnog geschorst, omdat hij deed alsof hij hard geraakt was en zo had gezorgd voor het wegsturen van Cataldi.

Update: 09-12-2016 15:02

AS Roma kan de komende duels toch een beroep doen op Kevin Strootman. De Romeinen zijn met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van twee wedstrijden. De Italiaanse voetbalbond wilde Strootman straffen voor onsportief gedrag tijdens de stadsderby tegen Lazio. Omdat AS Roma met succes in beroep is gegaan, kan de Nederlandse middenvelder in actie komen tegen AC Milan en Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner