06.12.2016 22:47

Arsenal haalt uit in Basel en pakt groepswinst

Arsenal is enigszins verrassend de groepswinnaar in Groep A geworden. De Engelse topclub profiteerde optimaal van het 2-2 gelijkspel van Paris Saint-Germain tegen Ludogorets Razgrad door zelf met 1-4 te winnen bij FC Basel.

Het team van trainer Arsène Wenger kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Lucas Pérez tekende na acht minuten spelen voor het openingsdoelpunt. De Spaanse spits, die moeizaam is begonnen aan zijn periode bij Arsenal, maakte ook de tweede en derde goal van de Engelsen. Via Alex Iwobi liep Arsenal uit naar 0-4. Seydou Doumbia redde de eer van Basel door de 1-4 voor zijn rekening te nemen.

Paris Saint-Germain had aan een zege tegen Ludogorets Razgrad genoeg om de groepswinst te pakken. De Fransen kwamen op een 0-1 achterstand door Virgil Misidjan, oud-speler van Willem II en RKC Waalwijk. Na een uur spelen tekende Edinson Cavani voor de belangrijke gelijkmaker, maar PSG kwam even later weer op achterstand. Door een late goal van Ángel Di María eindigde het duel nog in 2-2, maar dat was voor de Fransen niet genoeg voor de groepswinst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner