07.12.2016 16:01

Indonesië met Lilipaly naar finale Suzuki Cup

Stefano Lilipaly (m.) viert zijn treffer tijdens de wedstrijd in de AFF Suzuki Cup tussen Singapore en Indonesië (25-11-2016).

SC Telstar-speler Stefano Lilipaly heeft zich met Indonesië weten te plaatsen voor de finale van de AFF Suzuki Cup, het kampioenschap van Zuid-Oost Azië. Indonesië was in de halve finale te sterk voor Vietnam.

Telstar moet nog even wachten op de terugkeer van Lilipaly. De alleskunner heeft Indonesië woensdagmiddag geholpen aan een finaleplaats in de AFF Suzuki Cup. Afgelopen zaterdag won Indonesië in eigen huis de heenwedstrijd met 2-1. Woensdagmiddag stond de return in Vietnam op het programma. Indonesië leek zich eenvoudig te plaatsen voor de finale, nadat Lilipaly vlak na rust de 0-1 op het scorebord had gezet, maar Vietnam vocht zich terug in de wedstrijd.

Zeven minuten voor tijd zorgde Văn Thanh Vũ voor de gelijkmaker, terwijl diep in de blessuretijd Minh Tuấn Vũ de 2-1 voor Vietnam wist te maken. Er moest daardoor een verlenging aan te pas komen. In de 97e minuut schoot Manahati Lestusen vanaf elf meter de 2-2 tegen de touwen, waardoor Indonesië zich mag melden in de finale. In de finale wacht een ontmoeting met Thailand of Myanmar. Thailand wist onlangs de heenwedstrijd met 2-0 te winnen van Myanmar.