07.12.2016 19:04

Schöne en Sánchez zeker van rust tegen Luik

Trainer Peter Bosz benut donderdag de uitwedstrijd van Ajax tegen Standard Luik om veel basisspelers rust te gunnen en andere voetballers aan het werk te zien. "Maar de jongens die we laten spelen, zijn er allemaal klaar voor. Vervolgens zullen ze het moeten laten zien", zei de oefenmeester woensdag vlak voor de afsluitende training voor het laatste groepsduel in de Europa League.

Bosz wilde nog niet zeggen wie hij opstelt. In het vorige Europese duel tegen Panathinaikos gunde hij maar liefst acht basisspelers rust. Toch won Ajax, dat al zeker is van de groepszege, die wedstrijd met 2-0. Lasse Schöne en Davinson Sánchez krijgen zeker rust met het oog op de laatste twee competitieduels voor de winterstop met FC Twente en PSV. Daley Sinkgraven en Bertrand Traoré zijn nog geblesseerd.

Riechedly Bazoer ontbreekt omdat hij in de winterstop zo goed als zeker vertrekt. De kans is groot dat Kenny Tete, Jairo Riedewald en Mitchell Dijks zich weer eens mogen laten zien. Net als de zeventienjarige Matthijs de Ligt, die woensdag samen met Bosz op de persconferentie verscheen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner