07.12.2016 22:47

Porto fluitend door in Champions League

In groep G van de Champions League heeft FC Porto zich woensdagavond fluitend verzekerd van de tweede plaats, goed voor een ticket voor de achtste finales op het kampioenenbal. De Portugese ploeg had voor eigen publiek geen last van het verzwakte Leicester City, dat de eindzege in de poule al binnen had. FC Porto rolde de veredelde B-ploeg van de Engelse kampioen met 5-0 op.

Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0 door treffers van André Silva, Jesús Corona (ex-FC Twente) en Yacine Brahimi. Na de rust kwamen opnieuw Silva (strafschop) en Diogo Jota tot scoren. Het was de grootste nederlaag ooit voor een Engelse ploeg in de Champions League.

FC Kopenhagen moest door de afsluitende zege van concurrent FC Porto genoegen nemen met een ticket voor de Europa League. De Deense ploeg won in België met 2-0 van het puntloze Club Brugge. De doelpunten vielen in het eerste kwartier en kwamen op naam van Brandon Mechele (eigen doel) en Mathias Zanka Jörgensen. Ruud Vormer viel bij Club Brugge in de 77e minuut in voor Ricardo van Rhijn. Stefano Denswil speelde de gehele wedstrijd.