09.12.2016 13:59

Nouri: "Ik raak er al een beetje aan gewend"

Abdelhak Nouri krijgt steeds meer speeltijd in de hoofdmacht van Ajax. De technisch begaafde middenvelder stond donderdagavond in het Europa League-duel met Standard Luik aan de aftrap en was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt.

"Het was gezellig en ik raak er al een beetje aan gewend, al is het allemaal nieuw voor mij", aldus de negentienjarige Nouri, die tien minuten voor tijd het veld moest ruimen voor Hakim Ziyech. Een smetje op de wedstrijd was het vuurwerkincident, veroorzaakt door de Ajax-fans. "Dat vonden we jammer als team. Een club als Ajax valt juist vaak op met goed gedrag. Gelukkig konden we de concentratie behouden. Dat was een leermoment voor mij."

Ajax was in Luik in voetballend opzicht heer en meester, dus gooide Standard de nodige fyiek in de strijd. "Ik sta sterk op mijn benen. Na rust ging Standard heel fysiek spelen en had de scheidsrechter wel wat meer kaarten kunnen trekken. Davy Klaassen kreeg een paar tikken en dat vond ik wel te ver gaan. Zulk spel is nieuw voor mij", besluit Nouri tegenover FOX Sports.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner