09.12.2016 20:19

Snel twee aanvangstijden in kampioenenbal

De opzet van de Champions League gaat flink op de schop vanaf het seizoen 2018/2019. Waar het tegenwoordig gebruikelijk is dat alle groepsduels om 20.45 beginnen, beginnen de duels over twee jaar op twee verschillende tijdstippen.

Dit heeft het uitvoerend comité van de UEFA vrijdag bepaald. De dinsdag en woensdag blijven nog steeds Champions League-dagen, maar de groepswedstrijden worden verdeeld over twee tijdstippen: 19.00 en 21.00. Hiermee volgt het kampioenenbal het concept van de Europa League, waar het al gebruikelijk is dat er op twee tijdstippen wordt gespeeld.

In de knock-outfase beginnen de duels ook een kwartier later dan gebruikelijk is. Alhoewel het voor fans nu ook makkelijker wordt om meer wedstrijden te zien op een Champions League-avond, is de hoofdreden voor de verandering waarschijnlijk geld. Televisiezenders kunnen meer wedstrijden uitzenden op één avond, waardoor ze meer willen betalen voor de uitzendrechten.

Het is de tweede grote verandering in de Champions League, nadat de UEFA ook al bepaalde dat Spanje, Duitsland, Engeland en Italië vier clubs mogen afleveren voor de groepsfase van de Europese competitie. Hierdoor verliest Nederland zeer waarschijnlijk op een de vaste plek in de groepsfase van de Champions League, waardoor de landskampioen zich via de play-offs moet zien te plaatsen voor het toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner