10.12.2016 10:45

Zé Roberto (42) gaat nog een jaartje door

42 is hij inmiddels, maar José Roberto da Silva Junior, in de voetbalwereld beter bekend als Zé Roberto, gaat nog een jaartje door in de Braziliaanse competitie. De middenvelder tekende een nieuw contract bij landskampioen SE Palmeiras.

De oud-voetballer van onder meer Real Madrid, Bayer Leverkusen, Bayern München en Hamburger SV keerde in 2012 al terug naar Brazilië, begin 2015 tekende hij een contract bij Palmeiras. Nadat hij in zijn eerste jaar bij de club als middenmoter eindigde, was het nu wel raak voor Zé Roberto. Hij speelde in 27 duels mee en werd voor het eerst kampioen in Brazilië. Dat smaakt naar meer.

"De Copa Libertadores ontbreekt nog op mijn erelijst", aldus de veertiger. "Eerst neem ik een lange vakantie na wat een uitputtend seizoen was." Zé Roberto tekende een contract tot aan het einde van 2017, de competitie begint in mei van dat jaar. De oudste veldspeler wordt de Braziliaan overigens niet, op 71-jarige leeftijd mocht Salvador Reyes in een officiële wedstrijd van Deportivo Guadalajara de aftrap verrichten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner