10.12.2016 11:11

Frenkie de Jong: "Duel met Jong PSV leefde"

Na een uur spelen valt de eerste goal in de mini-topper tussen Jong Ajax en Jong PSV. Kaj Sierhuis (r.) verschalkt Hidde Jurjus (l.) met een kopbal. (09-12-2016)
Na een uur spelen valt de eerste goal in de mini-topper tussen Jong Ajax en Jong PSV. Kaj Sierhuis (r.) verschalkt Hidde Jurjus (l.) met een kopbal. (09-12-2016)

In de strijd om wie de beste beloftenploeg van Nederland heeft, pakte Jong Ajax de voorsprong via een thuisoverwinning op Jong PSV. Het duel had een speciaal tintje omdat beide ploegen goed presteerden. Dat geeft Frenkie de Jong ook toe.

De middenvelder gaf na een uur spelen de assist voor het enige doelpunt van de wedstrijd, Kaj Sierhuis kopte binnen. "Deze wedstrijd tegen Jong PSV leefde erg in de groep", stelt De Jong op de clubwebsite van de Amsterdammers. "We staan allebei hoog in de competitie en je leest er veel over in de media. En je wil toch iedereen laten zien dat wij als Ajax beter zijn dan PSV. Ik denk dat we de hele wedstrijd gedomineerd hebben en daarom ook verdiend hebben gewonnen."

"Ik denk dat we over de hele wedstrijd genomen wel de betere ploeg waren. We speelden de hele tijd op hun helft, al schortte het eraan dat we weinig echte honderd procent kansen kregen. In de tweede helft waren we echt de betere partij; we maken de 1-0 en op het eind probeerden ze wat te forceren met lange ballen. Ik had eerder het gevoel dat wij de 2-0 zouden maken dan dat de 1-1 zou vallen."

Jong Ajax liep door de nipte winstpartij de periodetitel mis, de ploeg eindigde als derde in de tweede periode, met een gelijk aantal punten als Helmond Sport. De Brabanders hadden echter een beter doelsaldo. Jong Ajax staat momenteel tweede in de Jupiler League, Jong PSV moet het doen met de zesde plek.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner