10.12.2016 14:19

Wenger is in zijn nopjes met scorende Sánchez

Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez kan voor de derde keer in één wedstrijd juichen: de Chileen scoort een hattrick tegen West Ham United. (03-12-2016)
Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez kan voor de derde keer in één wedstrijd juichen: de Chileen scoort een hattrick tegen West Ham United. (03-12-2016)

Alexis Sánchez speelt dit seizoen als diepste spits bij Arsenal. De Chileense aanvaller was in het verleden vaak actief vanaf de linkerflank, maar de beslissing van manager Arsène Wenger pakt de laatste tijd uitstekend uit.

De Chileen is dit seizoen goed op dreef in de Premier League. Sánchez scoorde al elf keer in veertien competitiewedstrijden voor Arsenal. Volgens Wenger moest de aanvaller wel wennen aan zijn nieuwe positie in het elftal. "Sánchez was blij om als flankspeler te spelen, omdat hij dat in zijn hoofd is. Toen ik zijn positie heb veranderd, was dat geen probleem", zegt Wenger tegen Mirror. "Hij heeft het erg goed geaccepteerd."

Volgens Wenger kan Sánchez in de voetsporen gaan treden van Arsenal-legende Thierry Henry. Ook hij was eerst actief vanaf de flank, maar werd door de Franse coach in de spits geposteerd. "Ik moest Thierry overtuigen. Ik weet niet of het mijn beste beslissing uit mijn carrière is geweest. Een buitenspeler die doelpunten maakt kan meer doelpunten maken als hij in de spits staan. Ik heb dit altijd gezien bij Sánchez."

"Ik moet ook eerlijk zijn", vervolgt Wenger. "Eerder dacht ik dat hij geen spits was. In de voorgaande seizoenen heeft hij daar wel eens gespeeld en overtuigde hij niet. Maar de klik is er nu. Hij ontwikkelt zich goed. Hij heeft meer vrijheid en maakt gebruik van zijn techniek." Afgelopen weekend was Sánchez nog goed voor een hattrick in het duel tussen Arsenal en West Ham United. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner