10.12.2016 14:49

AZ neemt geen genoegen met 'best of the rest'

Bij AZ loopt iedereen momenteel met een grote glimlach rond. De Alkmaarders komen ook na de winterstop uit in de Europa League en doet het ook in de Eredivisie uitstekend. De clubleiding denkt dat er nog meer uit de selectie te halen valt.

De ploeg van trainer John van den Brom boekte donderdag een fraaie zege op Zenit St. Petersburg (3-2) en stelde daarmee een plek in de achtste finales van de Europa League veilig. Zondag treft AZ in eigen stadion koploper Feyenoord, dat de groepsfase niet door wist te komen. "Feyenoord zat in een zwaardere poule dan wij", zegt technisch directeur Max Huiberts in het Algemeen Dagblad. "Maar de AZ-spelers hebben gisteren (donderdag, red.) een bevestiging gekregen van hun mogelijkheden. Dat ze kunnen winnen van teams als Zenit."

Dat AZ de laatste tijd zo goed presteert, is voor Huiberts geen grote verrassing. "Wij denken dat dit er altijd al in heeft gezeten, maar dat spelers moeten ondervinden hoe goed ze zijn. De selectie heeft wedstrijden als deze echt nodig." De technisch directeur hoopt ook op een zege tegen Feyenoord. "Robert (algemeen directeur Eenhoorn, red.) en ik worden een beetje meewarig aangekeken als wij zeggen dat wij het niet zo zien dat we 'the best of the rest' zijn in Nederland. Maar wij denken echt dat we nog beter kunnen dan dat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner