10.12.2016 15:10

Justiana: "Dit is zo belangrijk voor deze club"

De spelers van Helmond Sport vieren feest: de Brabanders zijn verzekerd van een plek in de play-offs. (09-12-2016)
De spelers van Helmond Sport vieren feest: de Brabanders zijn verzekerd van een plek in de play-offs. (09-12-2016)

Helmond Sport kwam vrijdagavond niet verder dan 1-1 bij FC Den Bosch en liep daardoor de winst in de tweede periode mis. Toch stelden de Brabanders deelname aan de play-offs veilig: periodewinnaar VVV was al verzekerd van nacompetitievoetbal.

VVV-Venlo was ook al de beste in de eerste periode en daardoor ging het play-off ticket naar de nummer twee: Helmond Sport. Na afloop was er dan ook reden tot feest voor de ploeg van trainer Roy Hendriksen. "VVV mag die stier hebben, het is prima zo", vertelde aanvoerder Stephen Warmolts met een grote glimlach aan Voetbal International. "Het was moeizaam, heel moeizaam. Na de 1-0 speelden we alles of niks en gelukkig viel de gelijkmaker."

Linksback Gillian Justiana was verantwoordelijk voor de cruciale gelijkmaker in het duel met FC Den Bosch. Vanaf de rand van het strafschopgebied passeerde hij doelman Kees Heemskerk. Daardoor eindigde Helmond Sport net boven Jong Ajax in de tweede periode. "Ik was de enige die erbij was bij de laatste periodetitel in 2012. Ik heb ze verteld hoe mooi dat was. Dit is zo belangrijk voor de club, het is zo zwaar geweest afgelopen jaren", jubelt de 25-jarige verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner