10.12.2016 15:32

Tanković: "Mensen moeten weten wie ik ben"

Muamer Tanković in actie voor AZ. Op de achtergrond kijken Robert Mühren (l.) en Wout Weghorst (r.) toe. (07-12-2016)
Muamer Tanković in actie voor AZ. Op de achtergrond kijken Robert Mühren (l.) en Wout Weghorst (r.) toe. (07-12-2016)

Muamer Tanković is de laatste weken goed op dreef bij AZ. De Zweedse aanvaller leek aanvankelijk weinig minuten te gaan maken dit seizoen, maar was donderdag tegen Zenit St. Petersburg één van de uitblinkers. Tanković kan zijn geluk niet op.

De Zweedse aanvaller had het lastig de afgelopen tijd. Vooral met vragen van het thuisfront. "Als je op de bank zit, gaan mensen vragen stellen waarom je niet speelt", vertelt Tanković in gesprek met AZ TV. "Ze snappen niet wat mijn situatie is, omdat ze niet zien wat ik zie. Wanneer ze nu bellen is iedereen aan het lachen. Daarvoor vroegen ze steeds waarom ik op de bank zat. Nu is het veel leuker om te bellen."

Tanković maakte drie seizoenen geleden de overstap van Fulham FC naar AZ. De aanvaller heeft, naar eigen zeggen, grote stappen gemaakt. "Toen was ik heel egoïstisch. Ik zag alleen mijzelf. Ik had geen oog voor anderen, maar nu zie ik het groter geheel. Ik heb mij ontwikkeld als voetballer en ontwikkel mij nog elke dag." De pas 21-jarige rechtspoot is ambitieus voor de toekomst. "Ik wil dat de mensen mij herinneren."

"Ik ga Nederland niet verlaten voordat de mensen weten wie ik ben", belooft Tanković, die met een fraaie treffer een belangrijk aandeel had in de zege van AZ op Zenit. "De mensen moeten weten dat ik voor AZ speelde. Dat ze zeggen: 'ik ken hem, ik heb tegen hem gespeeld'. Als andere mensen en andere spelers je herinneren, dan weet je dat je iets goed hebt gedaan in de competitie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner